Världens bästa sommar

Sommarkollo har bedrivits i nuvarande form på Stenbodagården i över 20 år. Bakom Stenbodakollo står Örebro kommun, KFUM Örebro och Immanuelskyrkan i Örebro. Den guldfärgade Stenbodagården ligger i natursköna Tiveden mellan Laxå och Askersund. Gården är belägen precis vid Östra Laxsjön. Stenbodakollo är för barn som går i årskurs 2 till 6. Man söker till kollo via KFUMs hemsida här.

Datum för 2022 års sommarkollon är:

  • Period 1 = 19 juni – 3 juli.

  • Tjejkollo = 5 juli – 9 juli.

  • Period 2 = 11 juli – 25 juli.

Tjejkollo

Utöver de “vanliga” kollon vi bedriver, har vi även sedan flera år tillbaka ett Tjejkollo som arrangeras av Immanuelskyrkan i Örebro. Tjejkollo är för tjejer som blivit för gamla för att medverka på våra andra två kollon. Man kan söka Tjejkollo från det år man har slutat sjuan.

Mer information om tjejkollo finner du här.

Uppdateringar och kontakt

  • Har du Instagram kan du följa oss där för att få uppdateringar med vad vi gör under dagarna. Där heter vi @stenbodakollo

  • Vill du komma i kontakt med oss kan du mejla: stenbodakollo@gmail.com.

  • Telefonnumret till Stenbodakollo är: 076-114 74 39 (endast aktivt under sommaren)

  • Vill man får man gärna skicka ett brev eller vykort till barnen (eller ledarna) på kollo. Man skickar det då till: Stenbodagården, Östra Laxsjön, 696 92 Askersund

Till slut

Vi som arbetar på Stenbodakollo älskar vårt jobb. Många återkommer år efter år, men varje år tillkommer även nya ledare. Ledarkontinuiteten blandat med nya värvningar gör att vi kan blanda erfarenhet med nymodigheter. Det som driver oss att arrangera kollo år efter år är framför allt en sak: att låta alla kollodeltagare (inklusive ledare) få den bästa sommaren i våra liv, fylld med glädje och skratt, bad och lek. Precis så som sommaren bör vara!

Med önskan om trevliga sommaräventyr!